Registrer for demo
Meldingen er sent

Det er ingen hemmelighet at sosiale medier er kanaler med sterk innflytelse. Først var det Twitter, så Facebook og nå ser det ut til at Instagram både tar en stor del av folks oppmerksomhet og tiden de bruker på nettet.

Vi får se hvor lenge Instagram klarer å beholde sin ledende posisjon, men det er utviklere som stadig legger til mer og mer nyttig funksjonalitet. En Instagramkonto er nesten som en live tv-kanal (bortsett fra at den koster deg kr 0,- ), hvor du ikke bare deler bilder, videoer og historier, men kan ha live chat med dine følgere og folk fra hele verden.

Vi ble litt nysgjerrige på om norske foreninger bruker Instagram aktivt. Så vi gjennomførte en liten undersøkelse om blant annet sosiale medier. Av 60 tilfeldige norske helseforeninger var det bare 43% som har en Instagram-konto. Samtidig har 87% en Facebookside. Vi tror grunnen til det er at Facebook dukket opp tidligere og det kan være mangel på forståelse for hvordan du bruker Instagram effektivt, og hvilken type innhold som bør legges ut.

Vi ønsker å gi deg noen gratis tips som du kan bruke for din organisasjon:

GJØR DET LETT Å FINNE KONTOEN DIN

  •  Lag et lett brukernavn.
  •  Legg ved en link til instagramkontoen på nettsiden. Det gjør det lettere å finne dere.

VISUELLE ASPEKTER

  • Etter du har lagd en bruker for din organisasjon på Instagram er det viktig å velge en gjenkjennelig logo.
  • Bilder er selve kjernen i denne appen, så prøv å sørge for at kvaliteten er god. Enkle fotoredigerere som ToolWiz Photos / Snapseed kan hjelpe deg med det.
  • For å gjøre konto e din bedre, prøv å bruke samme filtre / skrifttype, slik at folk kan gjenkjenne din unike stil.

JOBB MED HASHTAGS/ PLASSERING

Lær bruken av hashtags og lag dine egne. Hvis du vil lage din egen, ikke glem å fortelle dine følgere om det. Du kan si at du vil legge inn noen råd under hashtag #råd123. Det er på viktig å forstå at:

  • for følgere dine - hashtags kan erstatte Google-søk på et tidspunkt (så bruk det!) #assosiationforhappypeople #eachfridaymeeting etc.
  • for deg - hashtags kan bidra til å strukturere innholdet ditt, for å identifisere noen bestemte kategorier, som #nutrition #exercises #motivation etc.

INNHOLD ER NØKKELEN TIL SUKSSES

Dette er virkelig viktig. Lag et innhold folk vil lagre / dele / kommentere (før du legger ut noe, spør deg selv om du ville likt samme innhold hvis noen andre delte det!). Det kan være:

1. Verdifulle råd, nye trender.

2. Inspirerende historier.

3. Morsomme videoer / insta utfordringer for medlemmer.

4. Daglige rutiner / møter / store og små prestasjoner

5. Kunngjøringer knyttet til tilknytningsliv.

IKKE GLEM VIDEO

Hvis du føler at du har noe å si, er det aldri sent for å bli blogger. Kanskje de første videoene ikke blir så kule, men en blogg kan definitivt gi deg god erfaring. Vi er sikre på at muligheten til å bruke populære nettverk er avgjørende for suksess. Slik viser du verden at du er i live, kreativ og har noen viktige ting å si. De kommer ikke bedre tider for norske organisasjonsledere enn i dag, til å begynne å utforske nye muligheter.

 

Følg Already On og Juvo på Instagram: alreadyonorway juvomedlemsarena