Registrer for demo
Meldingen er sent

BankID er et samarbeidsprosjekt mellom bankene, men kan det brukes av andre? Og hva mer en logginn kan det brukes til?

Ledelse av foreninger og selskap krever mange forskjellige ferdigheter og kunnskaper. Blant disse kan vi nevne kommunikasjons- og samarbeidskunnskaper, evne til kritisk tenkning, prosjektledelse, økonomisk forståelse og ledelsesferdigheter. Denne artikkelen handler om BankID, som kan anses som et aspekt innen økonomisk forståelse, og artikkelen utgis som en del av Already Ons mål om å dele informasjon om de siste trendene.

Noen fakta om BankID:

  • BankID er en sikker måte å identifisere medlemmer og kunder. Ikke bare for banker, men også for foreninger og selskaper.
  • BankID innebærer tofaktorsautentisering, noe som er vesentlig sikrere enn tradisjonelt brukernavn og passord. Både for brukerne som skal logge seg inn og de som administrerer nettstedet, vil en BankID-løsning gjøre hverdagen lettere, det er ikke nødvendig å huske enda et brukernavn og passord. 
  • I tillegg kan BankID brukes til elektronisk signering. En signering med BankID er like gyldig som en signatur på papir.

Det finnes også forskjellige typer BankID:

1. Person eller bedrift:

- PersonBankID, som en person kan bruke til personlige tjenester, som nettbank etc.

- AnsattBankID, som brukes på vegne av ett bestemt selskap. AnsattBankID er alltid knyttet til et organisasjonsnummer.

2. Type enhet som benyttes:

- Kodebrikke (vanligvis brukt på en datamaskin).

- Kodebrikke på mobil (vanligvis brukt på mobiltelefoner).

Dessuten kan du velge å ha én eller flere personlige BankID-er i alle banker du har konto. Vanligvis er ID-en din gyldig i to år, og banken din fornyer den automatisk etter utløpet av perioden. Hvis du vil blokkere ID-en, kan du ta kontakt med banken din, så vil den hjelpe deg med det.

Se samtalen med Haakon Askim, representant for vår partner Nets, om alle mulighetene med BankID.

Tror du BankID kan være interessant for deg? Ta kontakt med

Item Tag

2017 BankID