Registrer for demo
Meldingen er sent

Det er et velkjent faktum at automatisering av forretningsprosesser er viktig for å øke effektivitet, og det Elektroniske Handelsformatet (EHF) er noe du burde lære hvis du vil gjøre nettopp dette.

Viktige fakta du trenger å vite om EHF:

1. EHF er et strukturert XML-dataformat for elektronisk utveksling av handelsdokumenter i Norge.

2. Det er basert på CEN BII-datamodeller og syntaksimplementering som i sin tur er basert på Universal Business Language (UBL).

3. EHF er ikke det samme som e-Faktura.

4. Programvaren er gratis og ligger ute som åpen kildekode.

5. Det er obligatorisk å bruke EHF for statlige etater / kommuner og deres leverandører fra 2012.

Prosess

vvx1

Overføringen av filer gjøres via tilgangspunkter. Et tilgangspunkt er en meldingsleverandør som har inngått en avtale om levering av dokumenter i et strukturert oppsett til andre aksesspunkter. EHF muliggjør at fakturaer kan sendes direkte til mottakernes regnskapssystem.

 

Krav du må være oppmerksom på:

For å sende og motta EHF må klienten ha et ERP- eller regnskapssystem som er koblet til EHF-nettverket. EHF krever ikke noen spesiell avtale med den andre parten for å sende en faktura, men det er nødvendig at mottakerorganisasjonen identifiserer seg på EHF-nettverket.

Grunner til å bruke EHF:

xfdbvc1

1. Standardformatet gjør at deltakerne kan sende og motta dokumenter på samme måte. Dette fører til en mer jevn dokumentflyt og mye bedre kontroll.

2. Objektivt sett gjør EHF det mulig å spare tid og ressurser ved ikke-manuell håndtering av dokumenter. Spart tid kan i stedet brukes på tidskontroll, overvåking og kundeorientert arbeid. Det er også billigere enn papirfakturaer.

3. Særegenheter i EHFs levering trygger både sikkerhet og en viss leveringshastighet. I tillegg unngår man OCR-tolkningsfeil.

Hvis du har noen spørsmål angående EHF og hvordan du kan begynne å bruke det, kan du kontakte oss. Vi vil gjerne dele vår kompetanse.