top of page

«Medlemsregister gratis»: er det egentlig gratis og hva får du?

Når folk googler «medlemsregister», er det mest populære søket, etter medlremsregister GDPR», «medlemsregister gratis». Vi har undersøkt hvorfor så mange søker etter en løsning som skal koste null og nix og om det virkelig er gratis. For å svare på spørsmålet har vi sett nærmere på statistikk fra Den store foreningsundersøkelsen 2017.Samtidig stiller vi noen andre spørsmål:

 • Stemmer det at «gratis medlemsregister» ikke vil koste noe?

 • Hva er alternativene til «gratis medlemsregister»?

 • Hvem kan benytte seg av en gratistjenester?

 • Hvilke andre økonomisk attraktive alternativer finnes?

Til tross for det faktum at norske programvarehus tilbyr ulike typer medlemsregistre, har flertallet av deltakerne i undersøkelsen ikke et dedikert medlemssystem. Det er det bare 35% av foreningene som har. 37% av respondentene bruker en kombinasjon av gratisløsninger (for eksempel Excel, Access, Google Docs og Gmail, osv.). De resterende 28% har ikke utdypet hva de bruker. Vi kan i tillegg konkludere med at beslutningen om enten å bruke et dedikert medlemssystem eller ikke, henger sammen med antall medlemmer i forening. Desto flere medlemmer en forening har, desto høyere er behovet for et dedikert medlemsregister.

Hva som kan være typisk ved et gratis medlemsregister:

 • Gratis i en prøvetid i f.eks. 30 dager (Try and buy)

 • Gratis for inntil et gitt antall medlemmer, f.eks. opptil 500 medlemmer

 • Gratis for Free-mium og betalt for Premium der vitale funksjoner som fakturering og utsending av meldinger koster penger

Hva er hovedgrunnene til at foreninger søker på «medlemsregister gratis»:

 • Noen organisasjoner er for små til å se noen grunn til å investere i et dedikert medlemsregister.

 • Noen organisasjoner har ikke råd til et medlemsregister.

 • Noen organisasjoner ser fortsatt etter en løsning som passer best for dem.

Hva går en glipp av med et gratis medlemsregister:

 • Gratissystemer mangler normalt mulighet til å strukturere medlemmene i ulike grupperinger som fylkeslag og lokallag. Dersom strukturen i organisasjonen er unik og organisasjonen har spesielle behov for grupperinger, er det ikke sikkert at gratissystemet vil kunne oppfylle organisasjonens behov.

 • Gratissystemer mangler normalt funksjoner for kommunikasjon til medlemmer, fakturering, "Min side» og brukbare rapporter.

 • Normalt vil et gratis medlemsregister ikke koste noen ting i starten, men etter hvert vil det allikevel påløpe kostander.

For små foreninger kan et gratis medlemsregister fungere, men normalt er det bare en korttidsstrategi. Når organisasjonen blir større og strukturen mer kompleks, trenges  en mer effektiv løsning. For å forstå egne behov bedre, last ned gratisboken «Ti trinn for valg av riktig medlemssystem».

Vi tilbyr dessverre ikke Choo i Skyen medlemsregister gratis

Det investerer vi for mange utviklingstimer og driftskostnader i for at det kan lønne seg. Det betyr imidlertid ikke at vi kan vise kost nytte ved bruk av Choo. Medlemsregisteret Choo i Skyen ble lansert i 2017 som skytjeneste med en overkommelig etableringskost. Dette produktet tillate foreninger å bruke alle fordelene ved et effektivt medlemsregister samtidig som utgiftene deles med mange foreninger og forbund.

Comments


bottom of page